Συνέντευξη των κ.κ. Μιχάλη Σακέλλη και Ανδρέα Ποταμιάνου στην εφημερίδα "Ναυτεμπορική" και τον δημοσιογράφο Λάμπρο Καραγεώργο, με τίτλο "Εν μέσω θυέλλης πλέουν ακτοπλοΐα και κρουαζιέρα", που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Συνέντευξη του Προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, κ. Μιχάλη Σακέλλη, στο περιοδικό "SHIPPING", με τίτλο "Να μας στηρίξουν για να αποφύγουμε τα χειρότερα", που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Μαρτίου 2021:

"Ένας από τους τομείς της ελληνικής οικονομίας που επλήγη αποφασιστικά από την πανδημία, είναι η ακτοπλοΐα.

Εκατό χρόνια ζωής συμπληρώνει εφέτος το συλλογικό όργανο της Ελληνικής Ακτοπλοΐας, ο ΣΕΕΝ και ο πρόεδρός του, Μιχάλης Σακέλλης, η "ήρεμη δύναμη" στο πηδάλιο των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να απαντήσει στις ερωτήσεις μας.

Ο ΣΕΕΝ συμπληρώνει εφέτος 100 χρόνια λειτουργίας. Πως εκτιμάτε τη μέχρι σήμερα προσφορά των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων στη χώρα;

Ο ΣΕΕΝ εκπροσωπεί θεσμικά τους τρεις κλάδους της επιβατηγού Ναυτιλίας, δηλαδή τα Ακτοπλοϊκά πλοία των εσωτερικών και διεθνών γραμμών και τα Κρουαζιερόπλοια και αποτελεί τον μόνιμο συνομιλητή της Κυβέρνησης και κυρίως του Υπουργείου Ναυτιλίας, σε όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο και έχει παίξει και παίζει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση των υπηρεσιών.

Την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021 ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Σακέλλης, παραχώρησε διαδικτυακή συνέντευξη στην ιστοσελίδα "NAFSLIVE" και τους δημοσιογράφους Νίκο και Πάνο Δούκα.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

 

Άρθρο για τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας στην εφημερίδα "Ακτή Μιαούλη", με τίτλο: Η ακτοπλοΐα πλέει στη δυσκολότερη δεκαετία - Ζημιές 25 εκατ. μηνιαίως, που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Μαρτίου 2021:

Η δεκαετία 2021-2030 είναι ίσως η δυσκολότερη στην ιστορία των Θαλάσσιων Συγκοινωνιών. Αυτό τόνισε, κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, ο Πρόεδρος, Μιχάλης Σακέλλης. Ειδικότερα στον απολογισμό για το 2020, ο Πρόεδρος του ΣΕΕΝ υπογράμμισε πως «τα ζημιογόνα αποτελέσματα των εταιρειών την τρέχουσα περίοδο ξεπερνούν τα 25 εκ. το μήνα και για να καλυφθούν πρέπει να αυξηθούν 75% τα τρέχοντα μισθώματα συμβάσεων covid-19». Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Σακέλλης:

Πολυσέλιδο αφιέρωμα για τα 100 χρόνια λειτουργίας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας στο ένθετο "ΕΣΤΙΑζω" της εφημερίδας "ΕΣΤΙΑ" από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Καπράνο, με τίτλο: Εκατό χρόνια μοναξιάς και συνεχούς προσφοράς - Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας "έκλεισε τα εκατό", που δημοσιεύθηκε το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021:

Καλωσόρισμα

Αγαπητέ επισκέπτη, με μεγάλη μας χαρά σε καλωσορίζουμε στον ιστότοπο του Συνδέσμου μας. Επιθυμία μας είναι ο χώρος αυτός να προάγει την επιβατηγό ναυτιλία, να αποτελέσει πηγή ενημέρωσης για το νησιωτικό τουρισμό, αλλά και να ενισχύσει την επικοινωνία μας με το επιβατικό κοινό...

Τα Μέλη μας

Αγία Μαρίνη ΝΕ
Aegean Speed Lines
ANE Kalymnou
ANEK Lines
ANMEZ Ferries
Blue Star Ferries
Dodekanisos Seaways
Fast Ferries
Golden Star Ferries
Goutos Lines
Hellenic Seaways
Kateros

 

Levante Ferries
Minoan Lines
Skyros NE
SuperFast Ferries
Triton Ferries
Ventouris Ferries
Five Continent Cruises
Silver Sea Cruises

Δρομολόγια Πλοίων

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Επιστολή ΣΕΕΝ - Μέτρα ενίσχυσης των ακτοπλοϊκών εταιρειών
  • 01 Απριλίου 2021

Επιστολή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την Πέμπτη 1η Απριλίου 2021, με θέμα "Μέτρα ενίσχυσης των ακτοπλοϊκών...

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 3/2021
  • 31 Μαρτίου 2021

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 3 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις επί...

ΣΕΕΝ: Απολογισμός 2020
  • 03 Μαρτίου 2021

Στον απολογισμό για το 2020, κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Σακέλλης έκανε αναφορά σε θέματα που απασχόλησαν τον Σύνδεσμο στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς:

30

Εταιρείες

που συνδέουν με τα πλοία τους τα ελληνικά νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα, προσφέροντας αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

97

Πλοία

τα οποία αποτελούν έναν από τους πιο σύγχρονους στόλους στην Ευρώπη.

115

Νησιά

εξυπηρετούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση, εκ των οποίων 89 αποκλειστικά με τα πλοία, καθώς δεν υπάρχει αεροπορική σύνδεση.

20,32

εκ. επιβάτες

εκ των οποίων 18,82 εκατ. επιβάτες (3,53 εκατ. οχήματα) στην ακτοπλοΐα και 1,5 εκατ. επιβάτες (690.000 οχήματα) στην Αδριατική.

7,4%

Εισφορά στο ΑΕΠ

ή 13,6 δις € (6,6% ή 12,1 δις € στην ακτοπλοΐα και 0,8% ή 1,5 δις € στην Αδριατική).

332.000

Θέσεις εργασίας

αποτελώντας το 8,5% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Ελλάδας (290.700 ή 6,6% στην ακτοπλοΐα και 41.300 ή 1,9% στην Αδριατική).