Η Εταιρεία MAJESTIC INTERNATIONAL CRUISES INC., ιδρύθηκε και λειτουργεί από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 με δραστηριότητες κυρίως στον τομέα των διαχειρίσεων κρουαζιεροπλοίων.

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που διαχειρίστηκε ήταν το OCEAN MAJESTY δυναμικότητας 274 καμπινών που ξεκίνησε δραστηριότητες το έτος 1994 και εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στις κρουαζιέρες μέχρι σήμερα. 

Στο OCEAN MAJESTY πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένης φύσεως μετασκευές σε ναυπηγεία του Περάματος την εποχή που ανθούσε σε αυτήν την περιοχή η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία (1988-1994).  Δαπανήθησαν πάνω από πενήντα εκατομμύρια Δολλάρια και ουσιαστικά το πλοίο σχεδόν ξανακτίστηκε.

Καινούριο Μηχανοστάσιο, Ηλεκτροστάσιο, Κλιματισμός, Καμπίνες, Σαλόνια, κλπ δημιούργησαν ένα νέο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο υψηλού επιπέδου.

Το έτος 1994 ξεκίνησε τις κρουαζιέρες ναυλωμένο από την εταιρεία ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ που εκείνη την εποχή συνεργαζόταν με την CARNIVAL.  

Το έτος 1995 ξεκίνησε συνεργασία ναύλωσης του πλοίου από μεγάλους Άγγλους tour operators οι οποίοι κράτησαν το πλοίο μέχρι το έτος 2009.

Για τα έτη 2010, 2011 και 2012 ήταν ναυλωμένο σε Τούρκους tour operators σε κρουαζιέρες από το λιμάνι της Σμύρνης στα Ελληνικά νησιά.

Από το έτος 2013 μέχρι και σήμερα είναι ναυλωμένο σε Γερμανούς tour operators HANSA TOURISTIK Gmbh και εκτελεί κρουαζιέρες στη Βόρεια Ευρώπη, Νορβηγικά φιόρδ, και πρωτεύουσες Βαλτικής, καθώς επίσης και κρουαζιέρες στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα.

Την χειμερινή περίοδο 2017/2018/2019 μέχρι τις 20/2/2020 ήταν ναυλωμένο από τους Πολωνούς Tour Operators NOWA ITAKA SP zoo για κρουαζιέρες στις Καναρίους Νήσους.

Κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια η MAJESTIC INTERNATIONAL CRUISES INC διαχειρίστηκε επίσης τα κάτωθι κρουαζιερόπλοια:

- OCEAN EXPLORER I, δυναμικότητας 400 καμπινών,

- OCEAN MONARCH, δυναμικότητας 250 καμπινών,

- OCEAN COUNTESS, δυναμικότητας 420 καμπινών

Η Εταιρεία είναι επανδρωμένη με ικανά στελέχη με πολυετή εμπειρία στον τομέα της Κρουαζιέρας σε όλες τις ναυτιλιακές δραστηριότητες, όπως π.χ πληρώματα, ασφάλειες, ναυλώσεις, τεχνική παρακολούθηση πλοίων, κλπ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Majestic International Cruises.

Δρομολόγια Πλοίων

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 8/2021
  • 18 Οκτωβρίου 2021

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 8 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις...

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 7/2021
  • 09 Σεπτεμβρίου 2021

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 7 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις...

Επιστολή ΣΕΕΝ - Μη τήρηση συμβατικών υποχρεώσεων ΥΝΑΝΠ
  • 23 Αυγούστου 2021

Επιστολή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη,τη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021, με θέμα "Μη τήρηση συμβατικών υποχρεώσεων Υπουργείου Ναυτιλίας & Ν.Π." : "Αξιότιμε Κύριε...