Συνέντευξη του κ. Ανδρέα Ποταμιάνου στο περιοδικό "ΝΑΥΣ" με τίτλο: "Η κρουαζιέρα χρειάζεται πλοία με ανθρώπινη διάσταση", που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Μαΐου 2021.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη εδώ.

Την Κυριακή 16 Μαΐου 2021 ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας κ. Μιχάλης Σακέλλης φιλοξενήθηκε από την ΕΡΤ1 και τη δημοσιογράφο Μάριον Μιχελιδάκη, στην εκπομπή "Κάτι τρέχει με τη Μάριον".

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή εδώ (το απόσπασμα με τη συμμετοχή του κ. Σακέλλη ξεκινά στο 1:12:30).

Άρθρο για τα 100 χρόνια θεσμικής λειτουργίας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας στο περιοδικό "ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ", που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Μαΐου 2021.

Δείτε αναλυτικά το άρθρο εδώ.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας κ. Μιχάλης Σακέλλης μίλησε για την Ακτοπλοΐα, τα Λιμάνια, τους Ναυτικούς και τη Ναυπηγοεπισκευή στην εκπομπή "Λόγος και Αντίλογος", των Απόστολου Καραμπερόπουλου και Τάκη Μαυρέα, το Σάββατο 8 Μαΐου 2021.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Συνέντευξη των κ.κ. Μιχάλη Σακέλλη και Ανδρέα Ποταμιάνου στην εφημερίδα "Ναυτεμπορική" και τον δημοσιογράφο Λάμπρο Καραγεώργο, με τίτλο "Εν μέσω θυέλλης πλέουν ακτοπλοΐα και κρουαζιέρα", που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Καλωσόρισμα

Αγαπητέ επισκέπτη, με μεγάλη μας χαρά σε καλωσορίζουμε στον ιστότοπο του Συνδέσμου μας. Επιθυμία μας είναι ο χώρος αυτός να προάγει την επιβατηγό ναυτιλία, να αποτελέσει πηγή ενημέρωσης για το νησιωτικό τουρισμό, αλλά και να ενισχύσει την επικοινωνία μας με το επιβατικό κοινό...

Τα Μέλη μας

Αγία Μαρίνη ΝΕ
Aegean Speed Lines
Alpha Lines
ANE Kalymnou
ANEK Lines
ANMEZ Ferries
Blue Star Ferries
Dodekanisos Seaways
Fast Ferries
Golden Star Ferries
Goutos Lines
Hellenic Seaways
Kateros

 

Levante Ferries
Minoan Lines
Skyros NE
SuperFast Ferries
Triton Ferries
Ventouris Ferries
Five Continent Cruises
Silver Sea Cruises

Δρομολόγια Πλοίων

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 5/2021
  • 01 Ιουνίου 2021

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 5 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις επί...

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 4/2021
  • 29 Απριλίου 2021

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 4 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου 2021. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν,...

Επιστολή ΣΕΕΝ - Μέτρα ενίσχυσης των ακτοπλοϊκών εταιρειών
  • 01 Απριλίου 2021

Επιστολή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την Πέμπτη 1η Απριλίου 2021, με θέμα "Μέτρα ενίσχυσης των ακτοπλοϊκών...

30

Εταιρείες

που συνδέουν με τα πλοία τους τα ελληνικά νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα, προσφέροντας αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

97

Πλοία

τα οποία αποτελούν έναν από τους πιο σύγχρονους στόλους στην Ευρώπη.

115

Νησιά

εξυπηρετούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση, εκ των οποίων 89 αποκλειστικά με τα πλοία, καθώς δεν υπάρχει αεροπορική σύνδεση.

20,32

εκ. επιβάτες

εκ των οποίων 18,82 εκατ. επιβάτες (3,53 εκατ. οχήματα) στην ακτοπλοΐα και 1,5 εκατ. επιβάτες (690.000 οχήματα) στην Αδριατική.

7,4%

Εισφορά στο ΑΕΠ

ή 13,6 δις € (6,6% ή 12,1 δις € στην ακτοπλοΐα και 0,8% ή 1,5 δις € στην Αδριατική).

332.000

Θέσεις εργασίας

αποτελώντας το 8,5% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Ελλάδας (290.700 ή 6,6% στην ακτοπλοΐα και 41.300 ή 1,9% στην Αδριατική).