Άρθρο του προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, κ. Σπυρίδωνα Πασχάλη, που δημοσιεύθηκε στο ένθετο της εφημερίδας "Ναυτεμπορική", την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, με τίτλο: Η αγορά γιορτάζει με τη «Ν», με αφορμή τη συμπλήρωση 99 ετών έντυπης παρουσίας της εφημερίδας:

«99 χρόνια έντυπης παρουσίας είναι ένας εκδοτικός άθλος, που καθιστά την Ναυτεμπορική πρότυπο αναφοράς στον ελληνικό τύπο. Η Ναυτεμπορική κράτησε διαχρονικά τον πήχη της ναυτιλιακής και οικονομικής ενημέρωσης στο επίπεδο που απαιτούν οι προσδοκίες όλων και επιτάσσουν οι ανάγκες της κάθε εποχής.

Κάθε μέρα τόσο στην έντυπη έκδοση όσο και στο διαδίκτυο, η εφημερίδα παρέχει προσεκτικά ένα επιλεγμένο μείγμα πληροφοριών, άρθρων, αναλύσεων, και απόψεων με γνώμονα την αντικειμενική προσέγγιση και την ανάδειξη όλου του εύρους των θεμάτων.

Η πολύπλευρη ενημέρωση της Ναυτεμπορικής, αντικατοπτρίζεται στα ξεχωριστά τμήματα που συμπεριλαμβάνει στην έκδοση της: Οικονομία και Αγορές, Επιχειρήσεις, Πολιτική, Κοινωνία, Κόσμος, Πολιτισμός κ.ά. ενώ πάντα ιδιαίτερη θέση κατέχουν τα θέματα και οι εξελίξεις που αφορούν την ναυτιλιακή κοινότητα, την Επιβατηγό Ναυτιλία και φυσικά την Ακτοπλοΐα μας.

Συγχαρητήρια για την υπεύθυνη, έγκυρη και αχρωμάτιστη ενημέρωση όλα αυτά τα χρόνια της εφημερίδας σας, μίας πορείας που τυγχάνει να είναι χρονικά παράλληλη με αυτήν του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, ο οποίος πρόσφατα συμπλήρωσε 100 χρόνια λειτουργίας».

 

Καλωσόρισμα

Αγαπητέ επισκέπτη, με μεγάλη μας χαρά σε καλωσορίζουμε στον ιστότοπο του Συνδέσμου μας. Επιθυμία μας είναι ο χώρος αυτός να προάγει την επιβατηγό ναυτιλία, να αποτελέσει πηγή ενημέρωσης για το νησιωτικό τουρισμό, αλλά και να ενισχύσει την επικοινωνία μας με το επιβατικό κοινό...

Τα Μέλη μας

Αγία Μαρίνη ΝΕ
Aegean Flying Dolphins
Aegean Sea Lines
Alpha Lines
ANEK Lines
ANEM Ferries
ANEΝΔΥΚ Seaways
ANMEZ Ferries
Blue Star Ferries
Dodekanisos Seaways
Fast Ferries
Golden Star Ferries
Goutos Lines
Hellenic Seaways
Levante Ferries
Minoan Lines
Skyros NE
SuperFast Ferries
Triton Ferries
Ventouris Ferries
Crystal Cruises
Majestic International Cruises

Δρομολόγια Πλοίων

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 3/2024
  • 27 Μαρτίου 2024

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 3 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις...

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 2/2024
  • 06 Μαρτίου 2024

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 2 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις...

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 1/2024
  • 08 Φεβρουαρίου 2024

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 1 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις...

30

Εταιρείες

που συνδέουν με τα πλοία τους τα ελληνικά νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα, προσφέροντας αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

97

Πλοία

τα οποία αποτελούν έναν από τους πιο σύγχρονους στόλους στην Ευρώπη.

115

Νησιά

εξυπηρετούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση, εκ των οποίων 89 αποκλειστικά με τα πλοία, καθώς δεν υπάρχει αεροπορική σύνδεση.

20,32

εκ. επιβάτες

εκ των οποίων 18,82 εκατ. επιβάτες (3,53 εκατ. οχήματα) στην ακτοπλοΐα και 1,5 εκατ. επιβάτες (690.000 οχήματα) στην Αδριατική.

7,4%

Εισφορά στο ΑΕΠ

ή 13,6 δις € (6,6% ή 12,1 δις € στην ακτοπλοΐα και 0,8% ή 1,5 δις € στην Αδριατική).

332.000

Θέσεις εργασίας

αποτελώντας το 8,5% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Ελλάδας (290.700 ή 7,4% στην ακτοπλοΐα και 41.300 ή 1,1% στην Αδριατική).