Η GOLDEN STAR FERRIES ξεκίνησε τις δραστηριότητες της στην ελληνική ακτοπλοΐα το 2011, στη γραμμή Ραφήνα προς Άνδρο, Τήνο και Μύκονο, πραγματοποιώντας καθημερινές αναχωρήσεις και συνεχίζει έως και σήμερα, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες δημιουργώντας τα εχέγγυα για νέα δεδομένα στον τρόπο ταξιδιού αλλά και συμβάλλοντας στην γενικότερη ανάπτυξη των νησιών μας.

Με έδρα την Ραφήνα, ένα λιμάνι με μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, λόγω της κοντινής απόστασης του από το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», η GOLDEN STAR FERRIES επεκτείνει το δίκτυο των προορισμών με καθημερινές αναχωρήσεις τη θερινή περίοδο προς Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Ίο και Σαντορίνη.

Πρωταρχικός σκοπός της εταιρείας ήταν και είναι αφενός η δημιουργία ενός στόλου που θα δίνει τη δυνατότητα ώστε η μεταφορά του επιβατηγού κοινού και των οχημάτων τους να γίνεται με ασφάλεια, άνεση και συνέπεια και αφετέρου η εδραίωση της θέσης της στην ελληνική ακτοπλοΐα φιλοδοξώντας να διευρύνει την παρουσία της σε νέους προορισμούς.

Με το SUPERFERRY, ένα ποιοτικό και σύγχρονο πλοίο, πλήρως ανακαινισμένο και προσαρμοσμένο στα Ευρωπαϊκά πρότυπα και δεδομένα, η εταιρεία έφερε νέα δεδομένα στις Κυκλάδες καλύπτοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις μεταφορικές ανάγκες επιβατών - οχημάτων - φορτηγών από το λιμάνι της Ραφήνας, κατορθώνοντας να εδραιώσει την παρουσία της στην ελληνική ακτοπλοΐα με μεθοδικότητα και αφοσίωση. Οι κόποι της δικαιώθηκαν και η προσφορά της στην τόσο σύντομη διαδρομή της στον τομέα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων αναγνωρίστηκε από τον διεθνή οργανισμό Lloyd’s με την απονομή του βραβείου "Passenger Line of the Year 2017".

Καθώς η ανάγκη να προσφέρει είναι έντονη, αναβάθμισε τις ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες της και πρόσθεσε ένα από τα μεγαλύτερα και υπερπολυτελή οχηματαγωγά catamaran της Ελλάδας, το SUPEREXPRESS ώστε τα πλοία της GOLDEN STAR FERRIES να είναι η καλύτερη επιλογή για τους ταξιδιώτες.

Περισσότερες πληροφορίες για δρομολόγια και τιμές μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Golden Star Ferries.

Δρομολόγια Πλοίων

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 3/2024
  • 27 Μαρτίου 2024

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 3 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις...

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 2/2024
  • 06 Μαρτίου 2024

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 2 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις...

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 1/2024
  • 08 Φεβρουαρίου 2024

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 1 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις...

30

Εταιρείες

που συνδέουν με τα πλοία τους τα ελληνικά νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα, προσφέροντας αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

97

Πλοία

τα οποία αποτελούν έναν από τους πιο σύγχρονους στόλους στην Ευρώπη.

115

Νησιά

εξυπηρετούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση, εκ των οποίων 89 αποκλειστικά με τα πλοία, καθώς δεν υπάρχει αεροπορική σύνδεση.

20,32

εκ. επιβάτες

εκ των οποίων 18,82 εκατ. επιβάτες (3,53 εκατ. οχήματα) στην ακτοπλοΐα και 1,5 εκατ. επιβάτες (690.000 οχήματα) στην Αδριατική.

7,4%

Εισφορά στο ΑΕΠ

ή 13,6 δις € (6,6% ή 12,1 δις € στην ακτοπλοΐα και 0,8% ή 1,5 δις € στην Αδριατική).

332.000

Θέσεις εργασίας

αποτελώντας το 8,5% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Ελλάδας (290.700 ή 7,4% στην ακτοπλοΐα και 41.300 ή 1,1% στην Αδριατική).