Η Hellenic Seaways, μέλος της Attica Group, δραστηριοποιείται στις θαλάσσιες μεταφορές επιβατών και οχημάτων και φορτηγών στην Ελλάδα. Στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει στους επιβάτες της πρωτοποριακές υπηρεσίες και υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση για ένα άνετο και αξέχαστο ταξίδι.

Η εταιρεία προσεγγίζει πάνω από 36 προορισμούς στη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα με στόλο 15 συμβατικών αλλά και ταχύπλοων πλοίων προσφέροντας πληθώρα επιλογών στον ταξιδιώτη όσον αφορά τον τρόπο και τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Τα πλοία της HSW διαθέτουν άνετα σαλόνια*, καμπίνες*, καθίσματα αεροπορικού τύπου, bars ανοιχτού* και κλειστού τύπου, εστιατόρια*, καταστήματα* και όλες τις ανέσεις όπου ο επιβάτης μπορεί να απολαύσει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες εν πλω. *Διατίθενται μόνο στα συμβατικά πλοία.

 Η εταιρεία διαθέτει:

·         6 συμβατικά πλοία (Νήσος Σάμος, Νήσος Ρόδος, Αριάδνη, Εξπρές Σκιάθος, Εξπρές Πήγασος, Άρτεμις),

·         2 πλοία τύπου Highspeed (Hellenic Highspeed, Highspeed 4),

·         4 πλοία τύπου FlyingCat (FlyingCat 3, FlyingCat 4, FlyingCat 5, FlyingCat 6),

·         3 FlyingDolphins.

H Ηellenic Seaways δραστηριοποιείται στο Β. Αιγαίο, τον Σαρωνικό, τις Σποράδες και τις Κυκλάδες.

Τα δρομολόγια ανανεώνονται και σχεδιάζονται με γνώμονα πάντοτε τη δυνατότητα παροχής πολλαπλών επιλογών στον ταξιδιώτη, την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και τη διασύνδεση των Ελληνικών νησιών, με σαφή οφέλη για την εθνική οικονομία και τον τουρισμό.

Η Hellenic Seaways είναι μέλος της Attica Group, η οποία δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των εταιρειών Superfast Ferries, Blue Star Ferries, Hellenic Seaways και Africa Moroco Link με συνολικά 30 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια. 

Περισσότερες πληροφορίες για δρομολόγια και τιμές μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Hellenic Seaways


ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

ΑΡΙΑΔΝΗ

ΑΡΤΕΜΙΣ

ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΣΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ

ΝΗΣΣΟΣ ΡΟΔΟΣ

ΝΗΣΣΟΣ ΣΑΜΟΣ


ΤΑΧΥΠΛΟΑ ΠΛΟΙΑ

FLYING CAT 3

FLYING CAT 4

FLYING CAT 5

FLYING DOLPHIN

HELLENIC HIGH SPEED

HIGH SPEED 4

Δρομολόγια Πλοίων

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 8/2021
  • 18 Οκτωβρίου 2021

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 8 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις...

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 7/2021
  • 09 Σεπτεμβρίου 2021

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 7 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις...

Επιστολή ΣΕΕΝ - Μη τήρηση συμβατικών υποχρεώσεων ΥΝΑΝΠ
  • 23 Αυγούστου 2021

Επιστολή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη,τη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021, με θέμα "Μη τήρηση συμβατικών υποχρεώσεων Υπουργείου Ναυτιλίας & Ν.Π." : "Αξιότιμε Κύριε...

30

Εταιρείες

που συνδέουν με τα πλοία τους τα ελληνικά νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα, προσφέροντας αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

97

Πλοία

τα οποία αποτελούν έναν από τους πιο σύγχρονους στόλους στην Ευρώπη.

115

Νησιά

εξυπηρετούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση, εκ των οποίων 89 αποκλειστικά με τα πλοία, καθώς δεν υπάρχει αεροπορική σύνδεση.

20,32

εκ. επιβάτες

εκ των οποίων 18,82 εκατ. επιβάτες (3,53 εκατ. οχήματα) στην ακτοπλοΐα και 1,5 εκατ. επιβάτες (690.000 οχήματα) στην Αδριατική.

7,4%

Εισφορά στο ΑΕΠ

ή 13,6 δις € (6,6% ή 12,1 δις € στην ακτοπλοΐα και 0,8% ή 1,5 δις € στην Αδριατική).

332.000

Θέσεις εργασίας

αποτελώντας το 8,5% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Ελλάδας (290.700 ή 6,6% στην ακτοπλοΐα και 41.300 ή 1,9% στην Αδριατική).