Η επιστολή - χαιρετισμός του προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, κ. Διονύσιου Θεοδωράτου, στο 16o Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023:

"Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας σας ευχαριστώ για την τιμητική σας πρόσκληση συμμετοχής μας στην Ημερίδα του 16ου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, για την οποία και με ιδιαίτερη χαρά ανταποκριθήκαμε.

Το Λιμενικό Σώμα ως φορέας και Αρχή αντιμετώπισης - διαχείρισης του συνολικού εύρους και ποικιλόμορφων θεμάτων της ναυτιλίας, ναυτικός - πλοίο - εκπαίδευση - θαλάσσιες μεταφορές - ναυτιλιακή κοινότητα - στήριξη της νησιωτικότητας και της επιχειρηματικότητας - ασφάλειας και προστασίας - ναυτιλιακή νομοθεσία - διεθνή εκπροσώπηση, είναι γεγονός ότι αποτελεί ένα διεθνώς καταξιωμένο, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ναυτιλίας, οργανωτικό και διοικητικό πρότυπο.

Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε την εξίσου σημαντική συνεισφορά όλων των στελεχών του στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για τη στήριξη της νησιωτικότητας, την εξυπηρέτηση του ακτοπλοϊκού δικτύου μεταφορών και γενικά της ομαλής διασύνδεσης των νησιών μας με την ηπειρωτική χώρα καθώς και στις γραμμές της Αδριατικής, Ελλάδας - Ιταλίας.

Προσβλέπουμε και πάντα θα επιδιώκουμε τη στενή συνεργασία Πολιτείας και ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος για τη σταθερή συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση του νησιωτικού συμπλέγματος της χώρας μας, που αποτελεί και την κατ' εξοχήν αναγκαία προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας τη συνοχή και εδαφική συνέχεια.

Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά την βαθιά εκτίμηση του Συνδέσμου μας συνολικά στο έργο που επιτελούν τα στελέχη σας. Ανάλογες πρωτοβουλίες και θέματα όπως του Συνεδρίου σας συμβάλουν στην αντιμετώπιση και αποτελεσματική διαχείριση της Ελληνικής Ναυτιλίας και τις σύγχρονες απαιτήσεις ή προκλήσεις του σήμερα και του μέλλοντος".

 

Καλωσόρισμα

Αγαπητέ επισκέπτη, με μεγάλη μας χαρά σε καλωσορίζουμε στον ιστότοπο του Συνδέσμου μας. Επιθυμία μας είναι ο χώρος αυτός να προάγει την επιβατηγό ναυτιλία, να αποτελέσει πηγή ενημέρωσης για το νησιωτικό τουρισμό, αλλά και να ενισχύσει την επικοινωνία μας με το επιβατικό κοινό...

Τα Μέλη μας

Αγία Μαρίνη ΝΕ
Aegean Flying Dolphins
Aegean Sea Lines
Alpha Lines
ANEK Lines
ANEM Ferries
ANEΝΔΥΚ Seaways
ANMEZ Ferries
Blue Star Ferries
Dodekanisos Seaways
Fast Ferries
Golden Star Ferries
Goutos Lines
Hellenic Seaways
Levante Ferries
Minoan Lines
Skyros NE
SuperFast Ferries
Triton Ferries
Ventouris Ferries
Crystal Cruises
Majestic International Cruises

Δρομολόγια Πλοίων

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 5/2024
  • 01 Μαΐου 2024

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 5 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Μαΐου 2024. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις επί...

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 4/2024
  • 23 Απριλίου 2024

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 4 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις...

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 3/2024
  • 27 Μαρτίου 2024

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 3 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις...

30

Εταιρείες

που συνδέουν με τα πλοία τους τα ελληνικά νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα, προσφέροντας αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

97

Πλοία

τα οποία αποτελούν έναν από τους πιο σύγχρονους στόλους στην Ευρώπη.

115

Νησιά

εξυπηρετούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση, εκ των οποίων 89 αποκλειστικά με τα πλοία, καθώς δεν υπάρχει αεροπορική σύνδεση.

20,32

εκ. επιβάτες

εκ των οποίων 18,82 εκατ. επιβάτες (3,53 εκατ. οχήματα) στην ακτοπλοΐα και 1,5 εκατ. επιβάτες (690.000 οχήματα) στην Αδριατική.

7,4%

Εισφορά στο ΑΕΠ

ή 13,6 δις € (6,6% ή 12,1 δις € στην ακτοπλοΐα και 0,8% ή 1,5 δις € στην Αδριατική).

332.000

Θέσεις εργασίας

αποτελώντας το 8,5% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Ελλάδας (290.700 ή 7,4% στην ακτοπλοΐα και 41.300 ή 1,1% στην Αδριατική).