Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του ΣΕΕΝ και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου με τριετή θητεία. Κατά την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ την 23η Φεβρουαρίου 2022, συγκροτήθηκε σε Σώμα και κατανεμήθηκαν τα αξιώματα στα νέα μέλη ως ακολούθως: 

Πρόεδρος: Σπυρίδων Πασχάλης, 

Αντιπρόεδρος Ακτοπλοΐας: Ευστράτιος Απέργης, 

Αντιπρόεδρος Διεθνών Πλόων: Σπυρίδων Πρωτοπαπαδάκης, 

Αντιπρόεδρος Κρουαζιέρας: Αντώνιος Γελασάκης,

Γενικός Γραμματέας: Θεολόγος Παναγιωτάκης, Ταμίας: Διονύσιος Θεοδωράτος,

Μέλη (με αλφαβητική σειρά): Αγγελιδάκης Σταύρος, Βερνίκος Ευγενίδης Ιωάννης, Μάμμης Βασίλειος, Μιχαήλ Μιχαήλ, Σακέλλης Μιχαήλ.

Κατόπιν προτάσεως του κ. Πασχάλη το νέο Δ.Σ. απένειμε στον κ. Μιχάλη Σακέλλη τον τίτλο του Επίτιμου Προέδρου του ΣΕΕΝ.

Κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος Πρόεδρος κ. Σπυρίδων Πασχάλης τόνισε: 

«Ευχαριστώ τα μέλη του Συνδέσμου για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπό μου κάνοντάς μου την τιμή να με εκλέξουν Πρόεδρο του ΣΕΕΝ.

Τα επόμενα χρόνια θα χρειασθεί να διαχειρισθούμε σημαντικές και επείγουσες προκλήσεις για τα ελληνικά επιβατηγά πλοία, οι οποίες απαιτούν την απόλυτη προσήλωση όλων μας για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, δεσμεύομαι να εργαστώ προς μία βιώσιμη, περιβαλλοντικά ώριμη ελληνική επιβατηγό ναυτιλία πάντα σε αγαστή συνεργασία με τις αρμόδιες ρυθμιστικές και εποπτικές αρχές για:

· την ανανέωση του ακτοπλοϊκού μας στόλου,

·την προσαρμογή στους νέους διεθνείς και ευρωπαϊκούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς με φιλοδοξία απανθρακοποίησης εντός των ευρωπαϊκών χρονοδιαγραμμάτων,

· τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου ακτοπλοΐας,

· την αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας στα λιμάνια μας.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Μιχάλη Σακέλλη για την επί σειρά ετών πολύτιμη παρουσία του στο τιμόνι του ΣΕΕΝ και τη σημαντικότατη προσφορά του σε πολλά και δύσκολα θέματα της ελληνικής ακτοπλοΐας».

 

Καλωσόρισμα

Αγαπητέ επισκέπτη, με μεγάλη μας χαρά σε καλωσορίζουμε στον ιστότοπο του Συνδέσμου μας. Επιθυμία μας είναι ο χώρος αυτός να προάγει την επιβατηγό ναυτιλία, να αποτελέσει πηγή ενημέρωσης για το νησιωτικό τουρισμό, αλλά και να ενισχύσει την επικοινωνία μας με το επιβατικό κοινό...

Τα Μέλη μας

Αγία Μαρίνη ΝΕ
Aegean Flying Dolphins
Aegean Sea Lines
Alpha Lines
ANEK Lines
ANEM Ferries
ANEΝΔΥΚ Seaways
ANMEZ Ferries
Blue Star Ferries
Dodekanisos Seaways
Fast Ferries
Golden Star Ferries
Goutos Lines
Hellenic Seaways
Levante Ferries
Minoan Lines
Skyros NE
SuperFast Ferries
Triton Ferries
Ventouris Ferries
Crystal Cruises
Majestic International Cruises

Δρομολόγια Πλοίων

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 5/2024
  • 01 Μαΐου 2024

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 5 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Μαΐου 2024. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις επί...

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 4/2024
  • 23 Απριλίου 2024

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 4 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις...

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 3/2024
  • 27 Μαρτίου 2024

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 3 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις...

30

Εταιρείες

που συνδέουν με τα πλοία τους τα ελληνικά νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα, προσφέροντας αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

97

Πλοία

τα οποία αποτελούν έναν από τους πιο σύγχρονους στόλους στην Ευρώπη.

115

Νησιά

εξυπηρετούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση, εκ των οποίων 89 αποκλειστικά με τα πλοία, καθώς δεν υπάρχει αεροπορική σύνδεση.

20,32

εκ. επιβάτες

εκ των οποίων 18,82 εκατ. επιβάτες (3,53 εκατ. οχήματα) στην ακτοπλοΐα και 1,5 εκατ. επιβάτες (690.000 οχήματα) στην Αδριατική.

7,4%

Εισφορά στο ΑΕΠ

ή 13,6 δις € (6,6% ή 12,1 δις € στην ακτοπλοΐα και 0,8% ή 1,5 δις € στην Αδριατική).

332.000

Θέσεις εργασίας

αποτελώντας το 8,5% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Ελλάδας (290.700 ή 7,4% στην ακτοπλοΐα και 41.300 ή 1,1% στην Αδριατική).