Οι Μινωικές Γραμμές συνεχίζουν την ανιδιοτελή τους προσφορά, αναλαμβάνοντας, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τον ρόλο του αποκλειστικού μεταφορέα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», διευκολύνοντας τις ακτοπλοϊκές του ανάγκες από/προς την Κρήτη.

Στο πλαίσιο της πιστής τήρησης των υγειονομικών μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού (SARS-CoV-2) και με αφορμή την ανανέωση της εν λόγω χορηγίας, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση ανάμεσα στον κ. Αντώνη Μανιαδάκη - Διευθύνοντα Σύμβουλο των Μινωικών Γραμμών και τον κ. Κώστα Γιαννόπουλο - Πρόεδρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», προκειμένου να επισφραγιστεί, το σύμφωνο της εθελοντικής προσφοράς που έχουν συνάψει και τιμούν οι δύο πλευρές.

Κατά την έναρξη της συνάντησης αυτής, ο κ. Αντώνης Μανιαδάκης - Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η εταιρική υπευθυνότητα και η κοινωνική προσφορά είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την κουλτούρα της εταιρείας μας, η οποία συμμετέχει ενεργά σε πολλές χορηγικές δράσεις, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ανθρωποκεντρική μας φιλοσοφία και την ουσιαστική προσφορά στην κοινωνία. Η εταιρεία, με κατανόηση των εξαιρετικά δυσμενών και πρωτόγνωρων καταστάσεων, στηρίζει ανθρωπιστικές προσπάθειες όπως εκείνες του «Χαμόγελου του Παιδιού» που προάγουν το κοινωνικό και εθελοντικό γίγνεσθαι».

Με τη σειρά του, ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος – Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ευχαρίστησε θερμά τις Μινωικές Γραμμές για την πολύτιμη υποστήριξη και μέσω ενός σύντομου απολογισμού αποτύπωσε τη συνεισφορά της εταιρείας στο κοινωνικό έργο του Οργανισμού. Ο ίδιος τόνισε πως «η σπουδαία αυτή συνεργασία βοήθησε σημαντικά τα παιδιά της Κρήτης με προβλήματα υγείας να μεταβούν σε εξειδικευμένα νοσοκομεία Παίδων της Αττικής, διευκόλυνε τις μετακινήσεις των μελών της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης του Οργανισμού για την υλοποίηση των προγραμμάτων όπως Amber Alert ενώ κατέστη δυνατή η μεταφορά των Κινητών Ιατρικών Μονάδων μας στο πλαίσιο της διοργάνωσης σημαντικών δράσεων όπως της Εθελοντικής Δράσης Αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε σε όλους τους Νομούς της Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο), εξασφαλίζοντας περισσότερες από 160 φιάλες αίματος για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων μας». Τέλος, αναφορικά με την ανανέωση της χορηγίας, ο κ. Κ. Γιαννόπουλος σημείωσε πως «είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι, στις υπάρχουσες πρωτόγνωρες συνθήκες, οι Μινωικές Γραμμές στέκονται αρωγοί στις προσπάθειες του Οργανισμού για κάθε παιδί και οικογένεια που βρίσκεται σε ανάγκη, αποδεικνύοντας έμπρακτα το κοινωνικό τους πρόσωπο προάγοντας την κοινωνική τους αλληλεγγύη και την ανθρωπιά».

Οι Μινωικές Γραμμές συνεχίζουν να στηρίζουν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επιθυμώντας να προσφέρουν την αμέριστη συμπαράσταση στις προσπάθειες του Οργανισμού, ώστε να συνεχίζει να υποστηρίζει και να προσφέρει βοήθεια σε ευαίσθητα κοινωνικά σύνολα όπως τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Καλωσόρισμα

Αγαπητέ επισκέπτη, με μεγάλη μας χαρά σε καλωσορίζουμε στον ιστότοπο του Συνδέσμου μας. Επιθυμία μας είναι ο χώρος αυτός να προάγει την επιβατηγό ναυτιλία, να αποτελέσει πηγή ενημέρωσης για το νησιωτικό τουρισμό, αλλά και να ενισχύσει την επικοινωνία μας με το επιβατικό κοινό...

Τα Μέλη μας

Αγία Μαρίνη ΝΕ
Aegean Flying Dolphins
Aegean Speed Lines
Alpha Lines
ANE Kalymnou
ANEK Lines
ANMEZ Ferries
Blue Star Ferries
Dodekanisos Seaways
Fast Ferries
Golden Star Ferries
Goutos Lines
Hellenic Seaways
Levante Ferries
Minoan Lines
Skyros NE
ΣΤΑΡ ΤΖΕΜ NE
SuperFast Ferries
Triton Ferries
Ventouris Ferries

 

Majestic International Cruises
Silver Sea Cruises

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 8/2022
  • 25 Νοεμβρίου 2022

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 8 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις επί...

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 7/2022
  • 20 Οκτωβρίου 2022

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 7 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις...

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 6/2022
  • 29 Αυγούστου 2022

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 6 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις...

30

Εταιρείες

που συνδέουν με τα πλοία τους τα ελληνικά νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα, προσφέροντας αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

97

Πλοία

τα οποία αποτελούν έναν από τους πιο σύγχρονους στόλους στην Ευρώπη.

115

Νησιά

εξυπηρετούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση, εκ των οποίων 89 αποκλειστικά με τα πλοία, καθώς δεν υπάρχει αεροπορική σύνδεση.

20,32

εκ. επιβάτες

εκ των οποίων 18,82 εκατ. επιβάτες (3,53 εκατ. οχήματα) στην ακτοπλοΐα και 1,5 εκατ. επιβάτες (690.000 οχήματα) στην Αδριατική.

7,4%

Εισφορά στο ΑΕΠ

ή 13,6 δις € (6,6% ή 12,1 δις € στην ακτοπλοΐα και 0,8% ή 1,5 δις € στην Αδριατική).

332.000

Θέσεις εργασίας

αποτελώντας το 8,5% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Ελλάδας (290.700 ή 7,4% στην ακτοπλοΐα και 41.300 ή 1,1% στην Αδριατική).