Mε την 508/2021 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, η προκηρυχθείσα απεργία ναυτεργατικών σωματείων της 10.6.21 κηρύχθηκε παράνομη.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες σεβόμενες το επιβατικό κοινό και για την αποφυγή προβλημάτων στα λιμάνια, δεν εξέδιδαν εισιτήρια μέχρι την έκδοση της οριστικής Απόφασης του Πρωτοδικείου και ενημέρωναν τους επιβάτες για το ενδεχόμενο μη εκτέλεσης των προγραμματισμένων δρομολογίων λόγω της απεργίας.

Δυστυχώς, παρά την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης, η εκτέλεση προγραμματισμένων δρομολογίων των πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά δεν κατέστη δυνατή, λόγω παρακώλυσης των συγκοινωνιών από τρίτα άτομα (μη επιβάτες, μη ναυτικοί).

Σημειώνουμε δε, ότι τα πληρώματα των πλοίων δεν απήργησαν όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι σε όλες τις περιπτώσεις που δεν υπήρξε παρακώλυση των συγκοινωνιών από τρίτα άτομα, τα δρομολόγια εκτελέστηκαν κανονικά.

Ο Σύνδεσμός μας με δύο επιστολές (8.6.21 και 9.6.21) ζήτησε από το ΥΝΑΝΠ τη λήψη μέτρων προστασίας για την ομαλή λειτουργία των πλοίων, το οποίο δυστυχώς δεν συνέβη και ούτε μας κοινοποιήθηκε ή γνωρίζουμε να έχουν δοθεί οι σχετικές εντολές.

Επισημαίνουμε ότι παρόμοια απαράδεκτα φαινόμενα πρέπει να μην επαναληφθούν στο μέλλον και θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα ώστε να αποτρέπεται η ανεξέλεγκτη παρουσία τρίτων ατόμων στα λιμάνια και στους καταπέλτες των πλοίων, γεγονός το οποίο είναι βέβαιο ότι θα έχει σημαντικές αρνητικές συνέπειες στην ομαλή διακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων και στην αναγκαία εξυπηρέτηση των νησιών μας, η οικονομία των οποίων έχει πληγεί ιδιαίτερα λόγω της μείωσης του τουρισμού.

Καλωσόρισμα

Αγαπητέ επισκέπτη, με μεγάλη μας χαρά σε καλωσορίζουμε στον ιστότοπο του Συνδέσμου μας. Επιθυμία μας είναι ο χώρος αυτός να προάγει την επιβατηγό ναυτιλία, να αποτελέσει πηγή ενημέρωσης για το νησιωτικό τουρισμό, αλλά και να ενισχύσει την επικοινωνία μας με το επιβατικό κοινό...

Τα Μέλη μας

Αγία Μαρίνη ΝΕ
Aegean Flying Dolphins
Aegean Sea Lines
Alpha Lines
ANEK Lines
ANEM Ferries
ANEΝΔΥΚ Seaways
ANMEZ Ferries
Blue Star Ferries
Dodekanisos Seaways
Fast Ferries
Golden Star Ferries
Goutos Lines
Hellenic Seaways
Levante Ferries
Minoan Lines
Skyros NE
SuperFast Ferries
Triton Ferries
Ventouris Ferries
Crystal Cruises
Majestic International Cruises

Δρομολόγια Πλοίων

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 3/2024
  • 27 Μαρτίου 2024

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 3 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις...

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 2/2024
  • 06 Μαρτίου 2024

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 2 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις...

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 1/2024
  • 08 Φεβρουαρίου 2024

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 1 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις...

30

Εταιρείες

που συνδέουν με τα πλοία τους τα ελληνικά νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα, προσφέροντας αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

97

Πλοία

τα οποία αποτελούν έναν από τους πιο σύγχρονους στόλους στην Ευρώπη.

115

Νησιά

εξυπηρετούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση, εκ των οποίων 89 αποκλειστικά με τα πλοία, καθώς δεν υπάρχει αεροπορική σύνδεση.

20,32

εκ. επιβάτες

εκ των οποίων 18,82 εκατ. επιβάτες (3,53 εκατ. οχήματα) στην ακτοπλοΐα και 1,5 εκατ. επιβάτες (690.000 οχήματα) στην Αδριατική.

7,4%

Εισφορά στο ΑΕΠ

ή 13,6 δις € (6,6% ή 12,1 δις € στην ακτοπλοΐα και 0,8% ή 1,5 δις € στην Αδριατική).

332.000

Θέσεις εργασίας

αποτελώντας το 8,5% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Ελλάδας (290.700 ή 7,4% στην ακτοπλοΐα και 41.300 ή 1,1% στην Αδριατική).