Η Levante Ferries είναι μια νέα, φιλόδοξη και πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο της Ελληνικής Ναυτιλίας κι Ακτοπλοΐας, αποτελούμενη από μία ομάδα νέων ηλικιακά στελεχών, με μεγάλη όμως εμπειρία στη διοίκηση και οργάνωση επιχειρήσεων, που παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Η ομάδα της Levante Ferries, αφού εκτίμησε τις ανάγκες, τάσεις και προοπτικές της ακτοπλοϊκής αγοράς, αποφάσισε να αξιοποιήσει τη σημαντική εμπειρία της στην εξυπηρέτηση του Πολίτη – Επιβάτη, κατανοώντας την εξέλιξη στις απαιτήσεις και την καταναλωτική συμπεριφορά των ταξιδιωτών του Ιονίου.

Η Levante Ferries, συνδυάζοντας τις ευγενέστερες πτυχές της Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης με το σύγχρονο πνεύμα των νέων τεχνολογιών και αντιλήψεων, εξυπηρετεί τον Επιβάτη του θαλασσίου τριγώνου Κυλλήνης – Ζακύνθου – Κεφαλονιάς & Ιθάκης με σύγχρονα πλοία, αλλά και προηγμένες υπηρεσίες ξηράς. Συγκεκριμένα:

Ο στόλος της Levante Ferries αποτελείται από δύο πλοία, ναυπηγημένα σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές, προκειμένου να προσφέρουν στο επιβατικό κοινό απόλυτη ασφάλεια και ένα άνετο κι ευχάριστο ταξίδι, ακόμη και στις δυσκολότερες καιρικές συνθήκες.

Το ολοκαίνουριο F/B “Fior di Levante” έκανε το παρθενικό του ταξίδι το Δεκέμβριο του 2014, ενώ το 2016 βραβεύτηκε με το διεθνές βραβείο “Shippax Award 2015” ως το ομορφότερο πορθμειακό πλοίο του Kόσμου. Το όνομα κι η διακόσμηση του πλοίου είναι εμπνευσμένα από τη Ζάκυνθο και το Ιόνιο, ενώ η πολυτέλεια και ο σχεδιασμός του το έχουν καταστήσει αντικείμενο θαυμασμού για επισκέπτες απ’ όλο τον Κόσμο. Τέλος η εργονομία του στην φιλοξενία επιβατών και οχημάτων καθώς και η επιχειρησιακές του δυνατότητες το καθιστούν ως τη ναυαρχίδα του Ιονίου πελάγους.

Το F/B “Mare di Levante” κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Jyuko Kochi της Ιαπωνίας, στις θάλασσες της οποίας έπλευσε επί 10 χρόνια. Στη συνέχεια μετασκευάστηκε σε σημαντικό βαθμό στη Ν. Κορέα και στην Ελλάδα, ώστε τελικά να καταπλεύσει στο Ιόνιο, πλήρως μεταμορφωμένο σε ένα πανέμορφο πλοίο. Χάρη στους άνετους χώρους του και στην αξιοσημείωτη χωρητικότητά του, δικαίως σήμερα αποτελεί ένα εξαιρετικής σπουδαιότητας πλοίο για την εξυπηρέτηση των συγκοινωνιακών αναγκών στα νησιά του Ιονίου, σε επίπεδο επιβατικής, αλλά και εμπορευματικής κίνησης.

Επιπλέον, η Levante Ferries έθεσε νωρίς στη διάθεση του επιβατικού κοινού τη δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-ticket), υποστηριζόμενη κι από εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα (smartphone app), καθιστώντας έτσι παρελθόν τις ουρές αναμονής σε εκδοτήρια. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε συνδυασμό με τα Προγράμματα Πιστότητας (Loyalty Programs) που λειτουργεί η εταιρεία συνθέτουν ένα σύνολο από καινοτόμες υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό της.

Η ομάδα της Levante Ferries, παρά τη θερμή υποδοχή των ταξιδιωτών, δεν επαναπαύεται, αλλά παρακολουθεί στενά κάθε σύγχρονη τεχνολογία και επίκαιρη προδιαγραφή, στοχεύοντας να είναι παρούσα στις εξελίξεις και την «επόμενη ημέρα» στο χώρο της ναυτιλίας-ακτοπλοΐας, με συγκροτημένη στρατηγική και οργανωμένο σχέδιο ανάπτυξης και εξέλιξης, που οδηγούν σε ισχυρότερο στόλο, ακόμη περισσότερα δρομολόγια και νέους προορισμούς.

Κεντρικό όραμα της Levante Ferries είναι οι θαλάσσιες συγκοινωνίες του Ιονίου Πελάγους να καταστούν πολύ σύντομα πρότυπο και σημείο αναφοράς στον Ελλαδικό και διεθνή χώρο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο www.levanteferries.com.

 

Levante Ferries

Δρομολόγια Πλοίων

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 2/2019
  • 14 Μαΐου 2019

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 2 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις επί...

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 1/2019
  • 13 Φεβρουαρίου 2019

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 1 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις...

Διοικητικό Συμβούλιο ΣΕΕΝ
  • 12 Φεβρουαρίου 2019

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του ΣΕΕΝ και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου με τριετή θητεία. Κατά την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ την 12η Φεβρουαρίου 2019, συγκροτήθηκε σε σώμα και...

30

Εταιρείες

που συνδέουν με τα πλοία τους τα ελληνικά νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα, προσφέροντας αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

97

Πλοία

τα οποία αποτελούν έναν από τους πιο σύγχρονους στόλους στην Ευρώπη.

95

Νησιά

εξυπηρετούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση, εκ των οποίων 69 αποκλειστικά με τα πλοία, καθώς δεν υπάρχει αεροπορική σύνδεση.

17,52

εκ. επιβάτες

εκ των οποίων 16 εκατ. επιβάτες (3 εκατ. οχήματα) στην ακτοπλοΐα και 1,52 εκατ. επιβάτες (688.000 οχήματα) στην Αδριατική.

9,2%

Εισφορά στο ΑΕΠ

ή 16,1 δις € (7,3% στην ακτοπλοΐα και 1,9% στην Αδριατική).

349.000

Θέσεις εργασίας

αποτελώντας το 9,7% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Ελλάδας (284.000 στην ακτοπλοΐα και 65.000 στην Αδριατική).