Οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες στην Ελλάδα, ιδρύθηκαν το 1972.  Έχουν έδρα την πόλη του Ηρακλείου, πρωτεύουσα της Κρήτης. Από το 2008 αποτελούν μέρος του Ιταλικού Ομίλου Grimaldi, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους μεταφορείς οχημάτων (roll-on/roll off) στον κόσμο.

Οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ δραστηριοποιούνται στην εγχώρια και διεθνή αγορά, προσφέροντας συνδέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία (Πάτρα – Ηγουμενίτσα-Αγκώνα/Βενετία) στην Αδριατική Θάλασσα, καθώς και μεταξύ της Κρήτης (Ηράκλειο) και Πειραιά. Κατέχουν και διαχειρίζονται έναν στόλο από σύγχρονα, υψηλής ταχύτητας cruise ferries τα οποία είναι από τα πιο γρήγορα και πολυτελή στην Ευρώπη. Επίσης, συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Hellenic Seaways με ποσοστό 48,53%.

Η εταιρεία ιδρύθηκε με στόχο την ικανοποίηση της ανάγκης του ναυτιλιακού κλάδου για μία υψηλής ποιότητας, αποτελεσματική και ασφαλή μεταφορά επιβατών και οχημάτων. Υπήρξε πρωτοπόρος στην παροχή αξιόπιστων θαλάσσιων εμπορικών μεταφορών. Από τότε έχει αποκτήσει μία σταθερή και αρκετά εκτενή φήμη στον κλάδο της ναυτιλίας για την εξαιρετική εξυπηρέτηση των πελατών της και την απόλυτη αξιοπιστία της, δεδομένο που επιβεβαιώνεται με συνεχείς διακρίσεις της εταιρείας από έγκριτους πανελλαδικούς και διεθνείς φορείς. Μεταξύ άλλων, οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ κατέκτησαν το βραβείο Passenger Line of the Year για το 2016 από τη διεθνούς κύρους ναυτιλιακή εφημερίδα Lloyd’s List, στα πλαίσια των Greek Shipping Awards 2016. Επίσης, διακρίθηκαν ως η εταιρεία με την «κορυφαία επωνυμία» στον χώρο της ακτοπλοΐας από το διεθνούς κύρους θεσμό Corporate Superbrands για τα έτη 2016-2017 & 2011-2012, κατέκτησαν το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία “Ηλεκτρονική παρουσία & επικοινωνία” για το Minoan Lines ONLINE Σύστημα Κρατήσεων, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Tourism Awards 2017 και απέσπασαν για τέσσερις συνεχείς διοργανώσεις (2008, 2009, 2011, 2012) το Χρυσό Μετάλλιο ως η ακτοπλοϊκή εταιρεία με την καλύτερη φήμη στο πλαίσιο του θεσμού Famous Brands και της πανελλαδικής έρευνας που διεξήγαγαν.

Πέρα από τις εμπορικές τους δραστηριότητες, οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ διακρίνονται για το αξιόλογο κοινωνικό τους πρόσωπο. Λαμβάνοντας υπόψη την κοινωνικοοικονομική κατάσταση και τις σύγχρονες ανάγκες του επιβατικού τους κοινού, έχουν επιλέξει να στηρίζουν ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και τοπικές νησιωτικές κοινότητες που δοκιμάζονται από τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες. Για το πολύπλευρο κοινωνικό τους έργο, οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ αποκόμισαν Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία “Υποστήριξη τοπικών κοινοτήτων / Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης” στο πλαίσιο της διοργάνωσης Tourism Awards 2017.

 

Περισσότερες πληροφορίες για δρομολόγια και τιμές μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της MINOAN Lines.

Δρομολόγια Πλοίων

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 4/2019
  • 31 Οκτωβρίου 2019

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 4 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις...

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 3/2019
  • 28 Ιουνίου 2019

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 3 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις...

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 2/2019
  • 14 Μαΐου 2019

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 2 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις επί...

30

Εταιρείες

που συνδέουν με τα πλοία τους τα ελληνικά νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα, προσφέροντας αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

97

Πλοία

τα οποία αποτελούν έναν από τους πιο σύγχρονους στόλους στην Ευρώπη.

95

Νησιά

εξυπηρετούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση, εκ των οποίων 69 αποκλειστικά με τα πλοία, καθώς δεν υπάρχει αεροπορική σύνδεση.

17,52

εκ. επιβάτες

εκ των οποίων 16 εκατ. επιβάτες (3 εκατ. οχήματα) στην ακτοπλοΐα και 1,52 εκατ. επιβάτες (688.000 οχήματα) στην Αδριατική.

9,2%

Εισφορά στο ΑΕΠ

ή 16,1 δις € (7,3% στην ακτοπλοΐα και 1,9% στην Αδριατική).

349.000

Θέσεις εργασίας

αποτελώντας το 9,7% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Ελλάδας (284.000 στην ακτοπλοΐα και 65.000 στην Αδριατική).