Μία μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία απόλαυσαν τα μέλη του Διεθνούς Συνδέσμου Ακτοπλοϊκών Εταιρειών VFF (International Ferry Association) κατά τη διάρκεια του Εκπαιδευτικού τους Ταξιδίου από Ηράκλειο προς Πειραιά, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, με το H/S/F Festos Palace.

Κάθε χρόνο, ο Σύνδεσμος VFF διοργανώνει για τα μέλη του ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά ταξίδια και φέτος επέλεξε να το πραγματοποιήσει με ένα από τα πολυτελή και οικολογικά πλοία των Μινωικών Γραμμών. Στόχος του εκπαιδευτικού ταξιδίου ήταν να επιτευχθεί η σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων και η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας, στα πλαίσια των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν με πυρήνα τους τρόπους ικανοποίησης και άμεσης ανταπόκρισης των εξελισσόμενων αναγκών του επιβάτη.

Tour Operators, πράκτορες, εκπρόσωποι των Ναυτιλιακών Εταιρειών, ως μέλη του VFF, έτυχαν ιδιαίτερης υποδοχής και ζεστής φιλοξενίας από τα στελέχη της εταιρείας και το προσωπικό του πλοίου των Μινωικών Γραμμών.

Μετά από ένα σύντομο καλωσόρισμα, παρακολούθησαν μία ενημερωτική παρουσίαση στη Disco του πλοίου από τα στελέχη της Εμπορικής Διεύθυνσης Επιβατών της Εταιρείας, δίνοντας τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να γνωρίσουν την ιστορία, την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία, την εμπορική πολιτική, καθώς επίσης το κοινωνικό πρόσωπο και τις περιβαλλοντικές δράσεις των Μινωικών Γραμμών. Μετά το πέρας της παρουσίασης, πραγματοποιήθηκε μια εορταστική εκδήλωση με πολλές εκπλήξεις και πλούσια δώρα που προσφέρθηκαν στους τυχερούς της βραδιάς. 

Στη διάρκεια του ταξιδίου, τα μέλη είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους φιλόξενους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του πλοίου, να απολαύσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες εν πλω που παρέχονται στο επιβατικό κοινό από το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του, καθώς και να γευθούν τις γαστρονομικές δημιουργίες και τα εκλεκτά πιάτα των εστιατορίων του πλοίου.

Καλωσόρισμα

Αγαπητέ επισκέπτη, με μεγάλη μας χαρά σε καλωσορίζουμε στον ιστότοπο του Συνδέσμου μας. Επιθυμία μας είναι ο χώρος αυτός να προάγει την επιβατηγό ναυτιλία, να αποτελέσει πηγή ενημέρωσης για το νησιωτικό τουρισμό, αλλά και να ενισχύσει την επικοινωνία μας με το επιβατικό κοινό...

Τα Μέλη μας

Αγία Μαρίνη ΝΕ
Aegean Flying Dolphins
Aegean Sea Lines
Alpha Lines
ANEK Lines
ANEM Ferries
ANEΝΔΥΚ Seaways
ANMEZ Ferries
Blue Star Ferries
Dodekanisos Seaways
Fast Ferries
Golden Star Ferries
Goutos Lines
Hellenic Seaways
Levante Ferries
Minoan Lines
Skyros NE
SuperFast Ferries
Triton Ferries
Ventouris Ferries
Crystal Cruises
Majestic International Cruises

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 3/2024
  • 27 Μαρτίου 2024

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 3 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις...

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 2/2024
  • 06 Μαρτίου 2024

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 2 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις...

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 1/2024
  • 08 Φεβρουαρίου 2024

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 1 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις...

30

Εταιρείες

που συνδέουν με τα πλοία τους τα ελληνικά νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα, προσφέροντας αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

97

Πλοία

τα οποία αποτελούν έναν από τους πιο σύγχρονους στόλους στην Ευρώπη.

115

Νησιά

εξυπηρετούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση, εκ των οποίων 89 αποκλειστικά με τα πλοία, καθώς δεν υπάρχει αεροπορική σύνδεση.

20,32

εκ. επιβάτες

εκ των οποίων 18,82 εκατ. επιβάτες (3,53 εκατ. οχήματα) στην ακτοπλοΐα και 1,5 εκατ. επιβάτες (690.000 οχήματα) στην Αδριατική.

7,4%

Εισφορά στο ΑΕΠ

ή 13,6 δις € (6,6% ή 12,1 δις € στην ακτοπλοΐα και 0,8% ή 1,5 δις € στην Αδριατική).

332.000

Θέσεις εργασίας

αποτελώντας το 8,5% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Ελλάδας (290.700 ή 7,4% στην ακτοπλοΐα και 41.300 ή 1,1% στην Αδριατική).