Από την Dodekanisos Seaways ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες των πλοίων της εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου, η οποία, σύμφωνα με όλες τις μέχρι τώρα ενδείξεις αναμένεται να εξελιχθεί ιδιαιτέρως θετικά με αισθητή αύξηση στις αφίξεις αλλοδαπών και ημεδαπών τουριστών για τα νησιά του δωδεκανησιακού συμπλέγματος και του νομού Σάμου.

Ήδη έχουν γίνει οι απαιτούμενες εργασίες επισκευής και συντήρησης του ταχύπλοου καταμαράν «Dodekanisos Pride» και του επιβατηγού οχηματαγωγού «Παναγία Σκιαδενή» με γνώμονα πάντοτε την ύψιστη ασφάλεια των πλοίων και τη συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους επιβάτες.

Όλες οι εργασίες έχουν γίνει στα ναυπηγεία «Σπανόπουλος» μια από τις πλέον σύγχρονες ναυπηγικές μονάδες της χώρας.

Το ταχύπλοο καταμαράν «Dodekanisos Pride» θα επαναδρομολογηθεί στις 25 Φεβρουαρίου, αντικαθιστώντας το «Dodekanisos Express» το οποίο, με τη σειρά του θα μεταβεί στο ίδιο ναυπηγείο για επισκευές και συντηρήσεις. 

Να σημειωθεί σε ό,τι αφορά το «Dodekanisos Express» ότι η εταιρεία προγραμματίζει την αντικατάσταση και των τεσσάρων μηχανών του, ώστε να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της νέας περιόδου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας και τα τρία πλοία της θα εκτελούν τα δρομολόγια τους από την 1η Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Dodekanisos Seaways καλύπτει συνολικά 17 προορισμούς σε Δωδεκάνησα και Σάμο.

Ήδη στην ιστοσελίδα της έχουν αναρτηθεί, ανά περίοδο, τα δρομολόγια.

Καλωσόρισμα

Αγαπητέ επισκέπτη, με μεγάλη μας χαρά σε καλωσορίζουμε στον ιστότοπο του Συνδέσμου μας. Επιθυμία μας είναι ο χώρος αυτός να προάγει την επιβατηγό ναυτιλία, να αποτελέσει πηγή ενημέρωσης για το νησιωτικό τουρισμό, αλλά και να ενισχύσει την επικοινωνία μας με το επιβατικό κοινό.

Τα Μέλη μας

Αγία Μαρίνη ΝΕ
Aegean Flying Dolphins
Aegean Speed Lines
ANEK Lines
ANES Ferries
ANMEZ Ferries
Blue Star Ferries
Dodekanisos Seaways
Fast Ferries
Golden Star Ferries
Goutos Lines
Hellenic Seaways
Kateros
Lane Lines
Levante Ferries
Minoan Lines
Sea Jets
Skyros NE
SuperFast Ferries
Silver Sea Cruises

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 7/2019
  • 08 Ιανουαρίου 2020

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 7 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις...

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 6/2019
  • 08 Ιανουαρίου 2020

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 6 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις επί...

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 5/2019
  • 27 Νοεμβρίου 2019

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 5 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις...

30

Εταιρείες

που συνδέουν με τα πλοία τους τα ελληνικά νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα, προσφέροντας αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

97

Πλοία

τα οποία αποτελούν έναν από τους πιο σύγχρονους στόλους στην Ευρώπη.

95

Νησιά

εξυπηρετούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση, εκ των οποίων 69 αποκλειστικά με τα πλοία, καθώς δεν υπάρχει αεροπορική σύνδεση.

17,52

εκ. επιβάτες

εκ των οποίων 16 εκατ. επιβάτες (3 εκατ. οχήματα) στην ακτοπλοΐα και 1,52 εκατ. επιβάτες (688.000 οχήματα) στην Αδριατική.

9,2%

Εισφορά στο ΑΕΠ

ή 16,1 δις € (7,3% στην ακτοπλοΐα και 1,9% στην Αδριατική).

349.000

Θέσεις εργασίας

αποτελώντας το 9,7% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Ελλάδας (284.000 στην ακτοπλοΐα και 65.000 στην Αδριατική).