Η Levante Ferries είναι μια νέα, φιλόδοξη και πρωτοπόρος εταιρία στο χώρο της Ελληνικής Ναυτιλίας και Ακτοπλοΐας, αποτελούμενη από μία ομάδα νέων ηλικιακά στελεχών, με μεγάλη όμως εμπειρία στη διοίκηση και οργάνωση επιχειρήσεων, που παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Η ομάδα της Levante Ferries, αφού εκτίμησε τις ανάγκες, τάσεις και προοπτικές της ακτοπλοϊκής αγοράς, αποφάσισε να αξιοποιήσει τη σημαντική εμπειρία της στην εξυπηρέτηση του Πολίτη – Επιβάτη, κατανοώντας την εξέλιξη στις απαιτήσεις και την καταναλωτική συμπεριφορά των ταξιδιωτών του Ιονίου.

Η Levante Ferries, συνδυάζοντας τις ευγενέστερες πτυχές της Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης με το σύγχρονο πνεύμα των νέων τεχνολογιών και αντιλήψεων, εξυπηρετεί τον Επιβάτη του θαλασσίου τριγώνου Κυλλήνης – Ζακύνθου – Κεφαλονιάς & Ιθάκης με σύγχρονα πλοία, αλλά και προηγμένες υπηρεσίες ξηράς. Συγκεκριμένα:

Ο στόλος της Levante Ferries αποτελείται από τέσσερα πλοία, ναυπηγημένα σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές, προκειμένου να προσφέρουν στο επιβατικό κοινό απόλυτη ασφάλεια και ένα άνετο κι ευχάριστο ταξίδι, ακόμη και στις δυσκολότερες καιρικές συνθήκες.

Το ολοκαίνουριο F/BFior di Levante έκανε το παρθενικό του ταξίδι το Δεκέμβριο του 2014, ενώ το 2016 βραβεύτηκε με το διεθνές βραβείο “Shippax Award 2015” ως το ομορφότερο πορθμειακό πλοίο του Kόσμου. Το όνομα κι η διακόσμηση του πλοίου είναι εμπνευσμένα από τη Ζάκυνθο και το Ιόνιο, ενώ η πολυτέλεια και ο σχεδιασμός του το έχουν καταστήσει αντικείμενο θαυμασμού για επισκέπτες απ’ όλο τον Κόσμο. Τέλος η εργονομία του στην φιλοξενία επιβατών και οχημάτων καθώς και η επιχειρησιακές του δυνατότητες το καθιστούν ως τη ναυαρχίδα του Ιονίου πελάγους.

Το F/BMare di Levante κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Jyuko Kochi της Ιαπωνίας, στις θάλασσες της οποίας έπλευσε επί 10 χρόνια. Στη συνέχεια μετασκευάστηκε σε σημαντικό βαθμό στη Ν. Κορέα και στην Ελλάδα, ώστε τελικά να καταπλεύσει στο Ιόνιο, πλήρως μεταμορφωμένο σε ένα πανέμορφο πλοίο. Χάρη στους άνετους χώρους του και στην αξιοσημείωτη χωρητικότητά του, δικαίως σήμερα αποτελεί ένα εξαιρετικής σπουδαιότητας πλοίο για την εξυπηρέτηση των συγκοινωνιακών αναγκών στα νησιά του Ιονίου, σε επίπεδο επιβατικής, αλλά και εμπορευματικής κίνησης.

Το F/B «Andreas Κalvos» ναυπηγήθηκε το 1985, αλλά έκτοτε ανακατασκευάστηκε πλήρως, με την πιο πρόσφατη δομική αναβάθμιση να ολοκληρώνεται το 2019, προσφέροντας πια όλες τις σύγχρονες ανέσεις στο επιβατικό κοινό.

Το πλοίο διαθέτει δύο ευρύχωρα γκαράζ, με ξεχωριστούς καταπέλτες για ταυτόχρονη φορτο-εκφόρτωση, πλατιές κυλιόμενες σκάλες και πολύ άνετα σαλόνια επιβατών. Στο «Andreas Κalvos» ξεχωρίζει η πανέμορφη γέφυρα, καθώς και το μεγάλο κατάστρωμα που έλκει μικρούς και μεγάλους να το διασχίσουν, ατενίζοντας στο γαλάζιο του Ιονίου.

Tο F/B «Kefalonia» αποτελεί ένα πλοίο που έχει μεταφέρει αναρίθμητα όνειρα κατοίκων και επισκεπτών του Ιονίου. Σήμερα, η ανανεωμένη «Αρχόντισσα του Πελάγους» εξακολουθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της με την ταχύτητα, άνεση και ασφάλεια που απαιτούν τα χρώματα της Levante Ferries.

Άνετοι και πλήρως κλιματιζόμενοι χώροι, bar, κατάστημα και ευρύχωρα καταστρώματα, κυλιόμενες σκάλες και χώροι κατοικιδίων, κάνουν το ταξίδι με το «Kefalonia» μια αξέχαστη εμπειρία, επιτρέποντας στους επιβάτες του να απολαύσουν το ταξίδι τους με το πλοίο που έχει άρρηκτα συνδεθεί με το Ιόνιο Πέλαγος.

Επιπλέον, η Levante Ferries έθεσε νωρίς στη διάθεση του επιβατικού κοινού τη δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-ticket), υποστηριζόμενη κι από εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα (smartphone app), καθιστώντας έτσι παρελθόν τις ουρές αναμονής σε εκδοτήρια.

Η ομάδα της Levante Ferries, παρά τη θερμή υποδοχή των ταξιδιωτών, δεν επαναπαύεται, αλλά παρακολουθεί στενά κάθε σύγχρονη τεχνολογία και επίκαιρη προδιαγραφή, στοχεύοντας να είναι παρούσα στις εξελίξεις και την «επόμενη ημέρα» στο χώρο της ναυτιλίας-ακτοπλοΐας, με συγκροτημένη στρατηγική και οργανωμένο σχέδιο ανάπτυξης και εξέλιξης, που οδηγούν σε ισχυρότερο στόλο, ακόμη περισσότερα δρομολόγια και νέους προορισμούς.

Κεντρικό όραμα της Levante Ferries είναι οι θαλάσσιες συγκοινωνίες του Ιονίου Πελάγους να καταστούν πολύ σύντομα πρότυπο και σημείο αναφοράς στον Ελλαδικό και διεθνή χώρο.

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο www.levanteferries.com.

 

Levante Ferries

Δρομολόγια Πλοίων

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 5/2024
  • 01 Μαΐου 2024

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 5 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Μαΐου 2024. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις επί...

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 4/2024
  • 23 Απριλίου 2024

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 4 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις...

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 3/2024
  • 27 Μαρτίου 2024

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 3 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις...

30

Εταιρείες

που συνδέουν με τα πλοία τους τα ελληνικά νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα, προσφέροντας αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

97

Πλοία

τα οποία αποτελούν έναν από τους πιο σύγχρονους στόλους στην Ευρώπη.

115

Νησιά

εξυπηρετούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση, εκ των οποίων 89 αποκλειστικά με τα πλοία, καθώς δεν υπάρχει αεροπορική σύνδεση.

20,32

εκ. επιβάτες

εκ των οποίων 18,82 εκατ. επιβάτες (3,53 εκατ. οχήματα) στην ακτοπλοΐα και 1,5 εκατ. επιβάτες (690.000 οχήματα) στην Αδριατική.

7,4%

Εισφορά στο ΑΕΠ

ή 13,6 δις € (6,6% ή 12,1 δις € στην ακτοπλοΐα και 0,8% ή 1,5 δις € στην Αδριατική).

332.000

Θέσεις εργασίας

αποτελώντας το 8,5% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Ελλάδας (290.700 ή 7,4% στην ακτοπλοΐα και 41.300 ή 1,1% στην Αδριατική).