Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή η Alpha Lines γνωστοποιεί τη βράβευσή της “ως η καλύτερη εταιρεία της επιβατηγού ναυτιλίας για το 2021” στα Ελληνικά ναυτιλιακά βραβεία από την Lloyd’s (Lloyd’s List – Greek Shipping Awards).

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, παρουσία των Ελλήνων εφοπλιστών και της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, έγιναν οι φετινές βραβεύσεις που αφορούσαν τη μεγάλη ναυτιλιακή σκηνή με γνώμονα την αξία, τη συνέπεια, την ασφάλεια, την τεχνολογία και το ανθρώπινο δυναμικό όχι μόνο στη θάλασσα αλλά και στην ξηρά.

Η Βράβευση της Alpha Lines, για πρώτη φορά σε πρωτοεμφανιζόμενη εταιρεία, ήρθε για να ανταμείψει τις προσπάθειες, τις ενέργειες και το μεράκι των κυρίων Βασιλείου και Αντωνίου Αγαπητού καθώς και των έμπειρων και διακεκριμένων στελεχών της εταιρείας που κατάφεραν να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν μία εταιρεία με υπηρεσίες υψηλοτάτου επιπέδου, με πρωτοπόρες και καινοτόμες εφαρμογές, αναβαθμίζοντας εν γένει το ταξίδι με πλοίο.

To πλοίο της ALPHA LINES Speed Cat I, πλήρως ανακαινισμένο με υλικά υψηλής ποιότητας κορυφαίων οίκων, eco friendly, με σύστημα ΗΕΡΑ για ένα όχι μόνο ευχάριστο αλλά και ασφαλές περιβάλλον, με sun deck, σχεδιασμένο με την τεχνολογία “wave piercing” που εξασφαλίζεται σταθερή πλεύση και ταχύτητα (36 κόμβων) δραστηριοποιείται στη γραμμή Πειραιάς-Πόρος-Ύδρα-Σπέτσες με καθημερινά δρομολόγια.

Με την βράβευση αυτή, πλην της ικανοποίησης που αισθανόμαστε στην Alpha Lines, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή, θέτοντας ακόμη υψηλότερους στόχους, προσφέροντας στους επιβάτες μας υπηρεσίες που διαρκώς θα αναβαθμίζονται καινοτομώντας στην Ελληνική Ακτοπλοΐα.

Καλωσόρισμα

Αγαπητέ επισκέπτη, με μεγάλη μας χαρά σε καλωσορίζουμε στον ιστότοπο του Συνδέσμου μας. Επιθυμία μας είναι ο χώρος αυτός να προάγει την επιβατηγό ναυτιλία, να αποτελέσει πηγή ενημέρωσης για το νησιωτικό τουρισμό, αλλά και να ενισχύσει την επικοινωνία μας με το επιβατικό κοινό...

Τα Μέλη μας

Αγία Μαρίνη ΝΕ
Aegean Flying Dolphins
Aegean Speed Lines
Alpha Lines
ANE Kalymnou
ANEK Lines
ANMEZ Ferries
Blue Star Ferries
Dodekanisos Seaways
Fast Ferries
Golden Star Ferries
Goutos Lines
Hellenic Seaways
Kateros

 

Levante Ferries
Minoan Lines
Skyros NE
SuperFast Ferries
Triton Ferries
Ventouris Ferries

 

Majestic International Cruises
Silver Sea Cruises

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 2/2022
  • 20 Απριλίου 2022

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 2 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Απριλίου 2022. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις...

Διοικητικό Συμβούλιο ΣΕΕΝ - Συγκρότηση σε Σώμα 23.2.2022
  • 23 Φεβρουαρίου 2022

Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του ΣΕΕΝ και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου με τριετή θητεία. Κατά την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ την 23η Φεβρουαρίου 2022, συγκροτήθηκε σε Σώμα και...

ΣΕΕΝ: Απολογισμός 2021
  • 22 Φεβρουαρίου 2022

Στον απολογισμό για το 2021, κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022, ο κ. Μιχάλης Σακέλλης έκανε αναφορά στα θέματα που απασχόλησαν τον Σύνδεσμο στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς:

30

Εταιρείες

που συνδέουν με τα πλοία τους τα ελληνικά νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα, προσφέροντας αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

97

Πλοία

τα οποία αποτελούν έναν από τους πιο σύγχρονους στόλους στην Ευρώπη.

115

Νησιά

εξυπηρετούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση, εκ των οποίων 89 αποκλειστικά με τα πλοία, καθώς δεν υπάρχει αεροπορική σύνδεση.

20,32

εκ. επιβάτες

εκ των οποίων 18,82 εκατ. επιβάτες (3,53 εκατ. οχήματα) στην ακτοπλοΐα και 1,5 εκατ. επιβάτες (690.000 οχήματα) στην Αδριατική.

7,4%

Εισφορά στο ΑΕΠ

ή 13,6 δις € (6,6% ή 12,1 δις € στην ακτοπλοΐα και 0,8% ή 1,5 δις € στην Αδριατική).

332.000

Θέσεις εργασίας

αποτελώντας το 8,5% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Ελλάδας (290.700 ή 7,4% στην ακτοπλοΐα και 41.300 ή 1,1% στην Αδριατική).