Επιστολή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας προς τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021:

“Αξιότιμε κύριε Γενικέ,

Ο Σύνδεσμός μας εκπροσωπεί τις Ελληνικές εταιρείες επιβατηγού ναυτιλίας, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην ελληνική ακτοπλοΐα (γραμμές εσωτερικού) και σε διεθνείς γραμμές. Παράλληλα εκπροσωπεί θεσμικά και τον κλάδο της Κρουαζιέρας.
Με την παρούσα επιστολή μας σας εφιστούμε την προσοχή στην ανάγκη του άμεσου και κατά προτεραιότητα εμβολιασμού των πληρωμάτων των Ακτοπλοϊκών πλοίων και των πλοίων της γραμμής Ελλάδας Ιταλίας.

Ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος για την προστασία των ναυτικών μας οι οποίοι διακινδυνεύουν προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στο επιβατικό κοινό, επίσης είναι αναγκαίος και απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή και χωρίς προβλήματα εξυπηρέτηση της κίνησης της τουριστική περιόδου.

Για την ενημέρωσή σας ο αριθμός των ναυτικών που απασχολούνται στα επιβατικά πλοία (πλην πορθμείων) υπολογίζεται σε 3.500.

Ευχαριστούμε  για την προσοχή σας”.