Στο ΦΕΚ 4829/Β/2.11.2020 δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 69863: «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».

Η παρούσα ισχύει από τις 3 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 έως και τις 30 Νοεμβρίου 2020.

Συγκεκριμένα στο Άρθρο 18 αναφέρεται:

18. Μεταφορές

Πεδίο Εφαρμογής:

Οι αριθμητικοί/ ποσοτικοί περιορισμοί στις μετακινήσεις αφορούν τον τόπο/σημείο αναχώρησης ή εσωτερικής μετακίνησης.

ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

Α. Επίπεδο Επιτήρησης (κίτρινο):

Πληρότητα σε πλοία 65% ή 70% εφόσον διαθέτουν καμπίνες (Συμμόρφωση προς τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 στα επιβατηγά και επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές, τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής (https://www.ynanp.gr/el/). Σε δρομολογιακές γραμμές με περισσότερους από δύο προορισμούς κατά τον απόπλου από τον αφετήριο ή τον τελικό λιμένα, και εφόσον υφίστανται διαφορετικά επίπεδα προληπτικών μέτρων σε λιμάνια προσέγγισης των πλοίων κατά την εκτέλεση κάθε δρομολογίου, τηρείται η πληρότητα του αυστηρότερου επιπέδου προληπτικών μέτρων καθ’όλη τη διαδρομή των πλοίων.

Β. Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο):

Πληρότητα σε πλοία 50% ή 55% εφόσον διαθέτουν καμπίνες (Συμμόρφωση προς τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 στα επιβατηγά και επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές, τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής (https://www.ynanp.gr/el/). Σε δρομολογιακές γραμμές με περισσότερους από δύο προορισμούς κατά τον απόπλου από τον αφετήριο ή τον τελικό λιμένα, και εφόσον υφίστανται διαφορετικά επίπεδα προληπτικών μέτρων σε λιμάνια προσέγγισης των πλοίων κατά την εκτέλεση κάθε δρομολογίου, τηρείται η πληρότητα του αυστηρότερου επιπέδου προληπτικών μέτρων καθ’όλη τη διαδρομή των πλοίων.

Σε περίπτωση που επιβάτης δεν φέρει μάσκα, δεν του επιτρέπεται η είσοδος στο μέσο μεταφοράς”.

Αναζητήστε το ΦΕΚ (Τεύχος Β’, Αριθμός 4829, 2.11.2020) εδώ.