Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα Γραφεία του Συνδέσμου μας με αποστολή Γάλλων και Ιταλών αιρετών και στελεχών Περιφερειών και Εμπορικών επιμελητηρίων της Γαλλίας (Εμπορικό Επιμελητήριο Κορσικής, Οργανισμός Μεταφορών Κορσικής, Εμπορικό Επιμελητήριο VAR Γαλλίας) και της Ιταλίας (Υπεύθυνος Μεταφορών Περιφέρειας Λιγουρίας/Liguria), οι οποίοι επισκέφθηκαν τη χώρα μας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου GEECCTT-ILES,που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG.

Τον Σύνδεσμό μας στη συνάντηση εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Σακέλλης και οι κ.κ. Διονύσης Θεοδωράτος (Attica Group) και Βασίλης Κάτσαρης (Hellenic Seaways).

Η Γαλλo-Ιταλική αποστολή συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψουν επιλεκτικά προς την Σύρο, για να δουν πως λειτουργεί ένα από τα κομβικά λιμάνια της χώρας, ποιες ναυτιλιακές εταιρίες συνδέουν την Σύρο και με ποιους προορισμούς (γραμμές που υπάρχουν, επιδοτούμενες γραμμές), με ποιο τρόπο εκμετάλλευσης λειτουργεί, καθώς και πως διαχειρίζονται τα θέματα ασφάλειας.