Την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 το προεδρείο του Συνδέσμου μας συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη.

Τον Σύνδεσμό μας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Σπυρίδων Πασχάλης, ο Αντιπρόεδρος Ακτοπλοΐας κ. Ευστράτιος Απέργης, ο Αντιπρόεδρος Διεθνών Πλόων κ. Σπυρίδων Πρωτοπαπαδάκης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Θεολόγος Παναγιωτάκης και ο Ταμίας κ. Διονύσιος Θεοδωράτος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και οι Γενικοί Γραμματείς του ΥΝΑΝΠ, κ.κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος (Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων) και Εμμανουήλ Κουτουλάκης (Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής).

Από την πλευρά του Συνδέσμου μας τέθηκαν τα κυριότερα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αύξηση των τιμών του ναυτιλιακού καυσίμου.

Ο κ. Πλακιωτάκης αναγνώρισε ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρόβλημα το οποίο έχει προκληθεί από την πανδημία και επιδεινώθηκε λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή λόγω του εθνικού ρόλου της ακτοπλοΐας για τη χώρα μας και δεσμεύθηκε να συζητήσει το θέμα με τα συναρμόδια Υπουργεία ώστε να εξετασθεί δέσμη μέτρων, τα οποία θα βελτιώσουν την κατάσταση.