Την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛ.Ι.Ν.Τ.) διοργάνωσε, σε συνεργασία με το Royal Institution of Naval Architects (RINA), Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: “Sustainable and Safe Passenger Ships”, το οποίο πραγματοποιήθηκε στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, χορηγός του Συνεδρίου, εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Σακέλλη, ο οποίος παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη του Συνεδρίου.

Η θεματολογία του Συνεδρίου περιστράφηκε γύρω από θέματα ασφαλείας, ευστάθειας και στεγανής υποδιαίρεσης με έμφαση την τρέχουσα διεθνή σχετική νομοθεσία, θέματα εναλλακτικών καυσίμων και αυτοματισμού της λειτουργίας μέχρι σημείου αυτονομίας.

Επίσης, αναπτύχθηκαν οι τρέχουσες τάσεις και νέες προκλήσεις στη σχεδίαση και αναβάθμιση των επιβατηγών πλοίων της Ελληνικής και Παγκόσμιας Επιβατηγού Ναυτιλίας, ώστε αυτά να συμμορφώνονται με τις επιταγές του ΙΜΟ για μείωση των εκπομπών ρύπων (CO2 και αερίων του θερμοκηπίου) μέχρι το 2030 και το 2050.