Ενόψει της υποβολής των δηλώσεων δρομολόγησης πλοίων για τη δρομολογιακή περίοδο 2020-2021 υπενθυμίζεται ότι η δήλωση θα πρέπει, προκειμένου το πλοίο να δρομολογηθεί με τη διαδικασία της τακτικής δρομολόγησης, να υποβληθεί μέχρι την 31.01.2020 συνοδευόμενη από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Επισημαίνεται ότι, προκειμένου η αρμόδια Υπηρεσία να αναζητήσει αυτεπαγγέλτως αντίγραφο Ποινικού Μητρώου Γενικής ή Δικαστικής χρήσης του πλοιοκτήτη ή των προσώπων που αναφέρονται στην παράγραφο 3, του άρθρου τρίτου του υπ’ αριθμ. 3332.2/03/13/28-08-2013 Υ.Α., θα πρέπει μαζί με τη δήλωση δρομολόγησης να συνυποβάλλεται επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, συνοδευόμενο από συμπληρωμένες Υπεύθυνες Δηλώσεις των ως άνω αναφερόμενων προσώπων, όπου θα αναφέρεται ότι τα στοιχεία των φωτοαντίγραφων Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας είναι τα ορθά και ότι εξουσιοδοτείται η αρμόδια Υπηρεσία να αναζητήσει αυτεπάγγελτα το Ποινικό Μητρώο.

Σε περίπτωση οποιασδήποτε αλλαγής των στοιχείων του πλοιοκτήτη ή της εταιρείας ή του προσώπου που εκπροσωπεί και δεσμεύει την εταιρεία, θα πρέπει να προσκομίζονται άμεσα στην αρμόδια Υπηρεσία τα νέα αυτά στοιχεία.

Επιπροσθέτως, σημειώνεται ότι σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου τέταρτου του Νόμου 2932/2001 (Α’ 145), ο πλοιοκτήτης έχει την υποχρέωση να αναγράφει στη δήλωση τα δρομολόγια που θα εκτελεί το πλοίο σε συγκεκριμένη γραμμή ή γραμμές του δικτύου, τους λιμένες αφετηρίας, τελικού προορισμού και ενδιάμεσους κατά σειρά προσέγγισης, τις ημέρες και ώρες απόπλου και κατάπλου από και σε αυτούς καθώς και τον προγραμματιζόμενο χρόνο ετήσιας επιθεώρησης του πλοίου εντός της δρομολογιακής περιόδου.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την πιστή τήρηση και εφαρμογή όλων των προαναφερομένων, καθόσον σε διαφορετική περίπτωση η αρμόδια Υπηρεσία θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να απορρίψει δήλωση δρομολόγησης πλοίου, δεδομένου ότι η μη πληρότητα του φακέλου αποτελεί λόγος απόρριψής της.