Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε Ημερίδα που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με θέμα: “Η ακτοπλοΐα ως συνδετικός κρίκος της νησιωτικής Περιφέρειας με την Ηπειρωτική χώρα“, στο Δημαρχείο της Νάξου.

Τον Σύνδεσμό μας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Σακέλλης, ενώ στην ημερίδα παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Ιωάννης Γιαννέλης – Θεοδοσιάδης Γενικός Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, Διονύσης Τεμπονέρας Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Νίκος Μανιός Βουλευτής Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και λοιπών φορέων.

Στην ομιλία του ο κ. Σακέλλης αναφέρθηκε στο «Θεσμικό πλαίσιο ακτοπλοΐας», ενώ ο Αντιπλοίαρχος ΛΣ και Διευθυντής της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών Γρηγόρης Γραβάνης ανέπτυξε το θέμα «Κάλυψη ενδεικτικού γενικού δικτύου ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών». Στη δεύτερη θεματική ενότητα της ημερίδας παρουσιάστηκε «Η συμβολή της ακτοπλοΐας στην ανάπτυξη των νησιών».

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Μιχάλη Σακέλλη.