Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2017 η εταιρεία FORTHcrs AE διοργάνωσε την ετήσια συνάντησή της με τα συνεργαζόμενα τουριστικά πρακτορεία.

Τον Σύνδεσμό μας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Σακέλλης, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στα ακόλουθα:

“Τα τελευταία 18 χρόνια έχουν εκδοθεί ηλεκτρονικά περίπου 350 εκ. εισιτήρια. Δυστυχώς δεν έχει γίνει κατανοητό το έργο το οποίο επιτελείται με την ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων, το οποίο είναι μεγάλο σε όγκο αλλά και ποιοτικό και ίσως το πλέον αποτελεσματικό σε σχέση με άλλα παρόμοια συστήματα που λειτουργούν στο εξωτερικό. Υπολογίζουμε ότι κάθε χρόνο εκτελούνται περίπου 10 εκ. κρατήσεις και ακυρώσεις με αξιοπιστία και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, γεγονός το οποίο τιμά ιδιαίτερα τις Ακτοπλοϊκές Εταιρείες και τα προγράμματα που χρησιμοποιούν, τα CRS αλλά και τους συνεργάτες μας – πρακτορεία ταξιδίων που χειρίζονται τα προγράμματα κρατήσεων.

Τώρα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για νέα βήματα που είναι οι συνδυασμένες μεταφορές, είτε μόνο με πλοία ή με πλοίο και με χερσαία μέσα και με αεροπλάνα. Το έντυπο που εκδίδεται από τους υπολογιστές σας δεν είναι το εισιτήριο αλλά κάρτα επιβίβασης. Στο Υπουργείο Ναυτιλίας έχει ήδη συσταθεί ομάδα εργασίας η οποία μελετά θέματα που αφορούν συνδυασμένες μεταφορές χερσαίων και αεροπορικών μέσων, ενώ εμείς ως ΣΕΕΝ θα προτείνουμε και τη συμμετοχή των ΚΤΕΛ”.