Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΟΛΠ, η Τελετή Βράβευσης των τριών καλύτερων εργασιών του Διαγωνισμού για το Βραβείο Μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ. «Δημήτριος Τσαμπούλας» Ακαδημαϊκού Έτους 2017–2018, με θέμα «Πρόταση Ανάπτυξης ενός Στρατηγικού Δικτύου Νησιωτικών Συνδέσεων με Περιφερειακούς Συγκοινωνιακούς Κόμβους και συνεργασία κομβικών γραμμών και ακτινικών συνδέσεων (Hub and Spoke) και το συνδυασμό μεταφορικών μέσων».

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ήταν ο χορηγός του τρίτου βραβείου, αξίας 1.000 ευρώ, το οποίο δόθηκε από τους κ.κ. Μιχάλη Σακέλλη, Πρόεδρο ΣΕΕΝ και Σεραφείμ Κάπρο, Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην ομάδα του τμήματος Ναυτιλίας & Επιχειρηματικών Υπηρεσιών Πανεπιστημίου Αιγαίου, με μέλη τους μεταπτυχιακούς φοιτητές Παναγιώτα Αλαμανιώτου, Ιάσονα Δετοράτο, Ορέστη – Παύλο Σωτηριάδη, Γεωργία Τσίτσου και Φώτιο – Ευάγγελο Καρλή, υποψήφιο διδάκτορα.

Το πρώτο βραβείο για την εκπόνηση της πρώτης καλύτερης εργασίας, αξίας 3.000 ευρώ, με χορηγό το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» ΑΕ, δόθηκε από τους κ.κ. Χρήστο Λαμπρίδη, Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων και Ιωάννη Γκόλια, Πρύτανη ΕΜΠ, στην Ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με μέλη τους φοιτητές της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, Βασίλειο Αποστολόπουλο, Καλλιόπη Καρακωνσταντίνου, Ζαχαρία Πετρουλάκη και Σπυρίδωνα Σταθόπουλο, διπλωματούχο Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ.

Το δεύτερο βραβείο, αξίας 2.000 ευρώ, με χορηγό το Επιμελητήριο Λέσβου, δόθηκε από τους κ.κ. Ευάγγελο Μυρσινιά και Παρασκευά Φραντζέσκο, Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου, αντίστοιχα, καθώς και Παναγιώτη Αγνιάδη, Γ.Γ. Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) στην Άννα Νικολοπούλου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών.

Επαίνους έλαβε η Ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών, με μέλη τις Παναγιώτα – Γεωργία Σαράντη, διπλωματούχο τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Δήμητρα Χονδρογιάννη, υποψήφια διδάκτορα, για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης, καθώς και ο Γεώργιος Παπαϊωάννου, διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης.

Καλωσόρισμα

Αγαπητέ επισκέπτη, με μεγάλη μας χαρά σε καλωσορίζουμε στον ιστότοπο του Συνδέσμου μας. Επιθυμία μας είναι ο χώρος αυτός να προάγει την επιβατηγό ναυτιλία, να αποτελέσει πηγή ενημέρωσης για το νησιωτικό τουρισμό, αλλά και να ενισχύσει την επικοινωνία μας με το επιβατικό κοινό.

Τα Μέλη μας

Αγία Μαρίνη ΝΕ
Aegean Flying Dolphins
Aegean Speed Lines
ANEK Lines
ANES Ferries
ANMEZ Ferries
Blue Star Ferries
Dodekanisos Seaways
Fast Ferries
Golden Star Ferries
Goutos Lines
Hellenic Seaways
Kateros
Lane Lines
Levante Ferries
Minoan Lines
Sea Jets
Skyros NE
SuperFast Ferries
Silver Sea Cruises

Δρομολόγια Πλοίων

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 2/2019
  • 14 Μαΐου 2019

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 2 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις επί...

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 1/2019
  • 13 Φεβρουαρίου 2019

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 1 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις...

Διοικητικό Συμβούλιο ΣΕΕΝ
  • 12 Φεβρουαρίου 2019

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του ΣΕΕΝ και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου με τριετή θητεία. Κατά την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ την 12η Φεβρουαρίου 2019, συγκροτήθηκε σε σώμα και...

30

Εταιρείες

που συνδέουν με τα πλοία τους τα ελληνικά νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα, προσφέροντας αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

97

Πλοία

τα οποία αποτελούν έναν από τους πιο σύγχρονους στόλους στην Ευρώπη.

95

Νησιά

εξυπηρετούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση, εκ των οποίων 69 αποκλειστικά με τα πλοία, καθώς δεν υπάρχει αεροπορική σύνδεση.

17,52

εκ. επιβάτες

εκ των οποίων 16 εκατ. επιβάτες (3 εκατ. οχήματα) στην ακτοπλοΐα και 1,52 εκατ. επιβάτες (688.000 οχήματα) στην Αδριατική.

9,2%

Εισφορά στο ΑΕΠ

ή 16,1 δις € (7,3% στην ακτοπλοΐα και 1,9% στην Αδριατική).

349.000

Θέσεις εργασίας

αποτελώντας το 9,7% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Ελλάδας (284.000 στην ακτοπλοΐα και 65.000 στην Αδριατική).