Η ενεργή συμμετοχή των Μινωικών Γραμμών σε πολλές και ποικίλες χορηγικές δράσεις/εκδηλώσεις που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης, αποτελούσε πάντα τη βασική κατεύθυνση προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, μέσω του προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που σχεδιάζει και υλοποιεί κάθε χρόνο. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, οι Μινωικές Γραμμές συμμετέχουν ενεργά, συνδράμοντας αποτελεσματικά την Περιφέρεια Κρήτης, στην υλοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του αφιερωματικού “ΕΤΟΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ”, με απώτερο σκοπό την προώθηση και προβολή  του πολιτισμού και της κουλτούρας της Κρήτης, ανά τους αιώνες.

Η Διοίκηση των Μινωικών Γραμμών στηρίζει τον πολιτισμό και την παιδεία του τόπου, συνεισφέροντας έμπρακτα, ως Υπερήφανος Χορηγός, σε μία σημαντική ενέργεια που φέρνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, τον Κρητικό Πολιτισμό κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας στο νησί.

Επίσης, οι Μινωικές Γραμμές, ως αποκλειστικός χορηγός, συνέβαλαν σημαντικά στην υλοποίηση της μικρού μήκους ταινίας του Συνόλου Νυκτών και Τοξοτών Οργάνων Κρήτης με τίτλο: «Η ΚΡΗΤΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ», της οποίας η επίσημη προβολή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, στο «Τεχνόπολις». Η ταινία έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής και απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού, το οποίο μαγεμένο από υπέροχες εικόνες  και μουσική, ταξίδεψε από την Αναγεννησιακή εποχή μέχρι σήμερα. Το έργο, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Χατζηπαναγιώτη και μουσική επιμέλεια του Μιχάλη Μαρακομιχελάκη – Καλλιτεχνικού Διευθυντή, είναι βασισμένο στο εμβληματικό ποιητικό έργο της Κρητικής Λογοτεχνίας «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ» του Βιτσέντζου Κορνάρου. Μεταξύ των συντελεστών της ταινίας είναι: τα μέλη της Μικτής Χορωδίας Ενηλίκων Τυμπακίου και της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Μαλεβυζίου.

Αφεθείτε στη μαγεία των όμορφων εικόνων και της ατμοσφαιρικής μουσικής της ταινίας μικρού μήκους «Η ΚΡΗΤΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ», ακολουθώντας το link https://www.youtube.com/watch?v=OO8KYl-lC3g.

Καλωσόρισμα

Αγαπητέ επισκέπτη, με μεγάλη μας χαρά σε καλωσορίζουμε στον ιστότοπο του Συνδέσμου μας. Επιθυμία μας είναι ο χώρος αυτός να προάγει την επιβατηγό ναυτιλία, να αποτελέσει πηγή ενημέρωσης για το νησιωτικό τουρισμό, αλλά και να ενισχύσει την επικοινωνία μας με το επιβατικό κοινό.

Τα Μέλη μας

Αγία Μαρίνη ΝΕ
Aegean Flying Dolphins
Aegean Speed Lines
ANEK Lines
ANES Ferries
ANMEZ Ferries
Blue Star Ferries
Dodekanisos Seaways
Fast Ferries
Golden Star Ferries
Goutos Lines
Hellenic Seaways
Kateros
Lane Lines
Levante Ferries
Minoan Lines
Sea Jets
Skyros NE
SuperFast Ferries
Triton Ferries
Silver Sea Cruises

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 2/2020
  • 30 Ιουνίου 2020

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 2 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις επί...

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 1/2020
  • 05 Ιουνίου 2020

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 1 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις...

Γνωμοδότηση ΣΑΣ 7/2019
  • 08 Ιανουαρίου 2020

Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν στην υπ' αριθμ. 7 συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα θέματα που συζητήθηκαν, με τις παρατηρήσεις...

30

Εταιρείες

που συνδέουν με τα πλοία τους τα ελληνικά νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα, προσφέροντας αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

97

Πλοία

τα οποία αποτελούν έναν από τους πιο σύγχρονους στόλους στην Ευρώπη.

95

Νησιά

εξυπηρετούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση, εκ των οποίων 69 αποκλειστικά με τα πλοία, καθώς δεν υπάρχει αεροπορική σύνδεση.

17,52

εκ. επιβάτες

εκ των οποίων 16 εκατ. επιβάτες (3 εκατ. οχήματα) στην ακτοπλοΐα και 1,52 εκατ. επιβάτες (688.000 οχήματα) στην Αδριατική.

9,2%

Εισφορά στο ΑΕΠ

ή 16,1 δις € (7,3% στην ακτοπλοΐα και 1,9% στην Αδριατική).

349.000

Θέσεις εργασίας

αποτελώντας το 9,7% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Ελλάδας (284.000 στην ακτοπλοΐα και 65.000 στην Αδριατική).